Ingredience 600 g brambor 400 g zeleniny podle chuti a možností (já jsem použila žluté i zelené fazolové lusky, zelenou papriku, mrkev, celer, dýni hokaidó) 1 větší cibule 2 stroužky česneku 1 - 2 lžíce rajského protlaku 2 lžíce oleje 1 lžička sladké papriky špetka pálivé papriky (výborně se hodí uzená paprika) sůl cca 350ml vody nebo zeleninového vývaru |
Příprava Pokud použijeme čerstvé fazolové lusky, které v guláši chutnají výborně, předem je několik minut blanšírujeme ve vroucí vodě. Potom v hlubším rendlíku na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme nakrájenou zeleninu, chvilku restujeme, pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, fazolku a vše zasypeme paprikou, osolíme, zalejeme vodou nebo vývarem a vaříme až zelenina i brambory změknou. Nakonec dochutíme protlakem a necháme ještě chvilku prohřát. |
Bramborový guláš se zeleninou
Tato zdravější obměna bramborového guláše chutná nejlépe právě v pozdním létě a na začátku podzimu, kdy je na trhu bohatství sezonní zeleniny z domácích zdrojů.