Bolí vás záda? Vyměňte matraci

Bolesti zad řadíme v dnešní době k nejčastějším zdravotním problémům. Jednou ze základních příčin tohoto stavu je nevhodná matrace v naší posteli. Každý z nás si přeje, aby si po celodenní námaze mohl odpočinout na pohodlném lůžku a ráno se vzbudil čilý a svěží. A přitom stačí jen vyměnit matraci.

Firma JELÍNEK – výroba nábytku se již více než 20 let specializuje na výrobu ortopedických lamelových matrací SÁRA a ZORA. Vývoj provází pravidelné testování matrací ve státních zkušebnách, ale také v náročných podmínkách, jako jsou nemocnice a pečovatelské domy.

Na základě mnohaletých zkušeností vám dnes tým odborníků firmy JELÍNEK doporučí vysněnou matraci na míru dle vašich potřeb.

Získaná ocenění
Matrace SÁRA a ZORA byla právem několikrát za sebou oceněna prestižní značkou CZECH MADE a značkou ČESKÁ KVALITA nábytek.

V čem je matrace SÁRA a ZORA tak jedinečná? 

 

1. Lamelový rošt

Základem této zdravotní matrace je ortopedický lamelový rošt umístěný uvnitř matrace. Rošt tvoří 3 pěnové nosníky, které je možné přizpůsobit hmotnosti do 60 kg, 60-80 kg, 80-110 kg a nad 110 kg. Pružící nosníky jsou opatřeny bavlněným pouzdrem s kapsami, do kterých jsou vloženy dřevěné lamely. Na pružném podkladu lamely reagují na zatížení, citlivě kopírují a správně podpírají tělo spáče. V poloze na boku proto zůstává osa páteře rovná a při ležení na zádech ve svém přirozeném, fyziologicky zakřiveném tvaru.

2. Výběr pěny

Další předností matrace SÁRA a ZORA je možnost výběru pěny, která se pokládá na lamelový rošt. Zvolená pěna zajistí požadovanou povrchovou měkkost matrace. Zákazník si může vybrat pevnější PUR pěnu, ekologickou BIO pěnu NAWAPUR, nebo extrémně prodyšnou pěnu CELLPUR.  Citliví uživatelé si zpravidla vybírají paměťovou pěnu TERMOPUR, línou pěnu EMBRACE nebo pěnu TALALAY LATEX.

Ortopedický lamelový rošt spolu s vybranou pěnou je pak vložen do snímatelného pracího potahu, který si opět může zákazník vybrat z několika variant.

3. Jednoduchá obnovitelnost

Výhodou ortopedických lamelových matrací je jednoduchá obnovitelnost všech komponentů. Po letech užívání nebo v případě citelné změny vaší hmotnosti si můžete obnovit nevyhovující nebo opotřebené části a prodloužíte tak životnost této skvělé matrace.

4. Matrace na míru

Ortopedické lamelové matrace je možné vyrobit na jakýkoliv rozměr a umístit do postele na pevný laťový rošt nebo desku.

5. Další doplňky

Pro citlivé podepření krční páteře nabízí firma JELÍNEK svým zákazníkům anatomicky tvarované polštáře Hugo.

O dalších matracích se můžete více dozvědět na stránkách specialisty: www.jelinek.eu.
02.10.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444