Bojujeme s vlhkostí zdiva. Jaké jsou technologie?

Pokud se vlhkost zdiva ve vašem domě již projevila, je třeba začít řešit situaci okamžitě. Vzlínající vlhkost přispívá ke zkáze objektu, zvyšuje náklady na vytápění objektu a v neposlední řadě ohrožuje zdraví výskytem škodlivých plísní a bakterií. Jaký sanační postup zvolit?

Obyvatelé vlhkých staveb se při rekonstrukci rozhodují mezi technologiemi, které k sanaci vlhkosti využijí. Dům je třeba vysušit co nejdříve a nejlépe bez hluku, prachu, chemikálií a vysokých finančních nákladů. Samozřejmě je dobré myslet na problém vzlínání vlhkosti již v úvodních stadiích projektových příprav. Před realizací stavby je nutné navrhnout vhodná opatření, která co nejvíce zabrání vnikání vody do zděných konstrukcí stavby. Za pomoci těchto opatření se výrazně zvyšuje šance zamezení vzniku stavebních poruch v důsledku hydroskopického vzlínání vlhkosti. Často vznikají problémy po nedodržení technologického postupu výstavby či z důvodu nesprávně navržené izolace proti kapilárnímu vzlínání vody. Vzlínání vlhkosti do zdiva lze urychlit či přímo umožnit po nevhodně provedených rekonstrukcích či konstrukčních úpravách.
Sanační metody
Pokud se vzlínající hydroskopická vlhkost ve stavbě již projevila, je důležité zvolit vhodný sanační postup. Je potřeba co nejrychleji vzlínání vlhkosti do zdiva zastavit, stavbu a její zdivo vysušit na hodnoty stavebních norem a samozřejmě zabránit opětovnému pronikání vlhkosti do zdiva. Technologií s různou mírou úspěšnosti vysoušení zdiva existuje mnoho a každá z nich skrývá některá nebezpečí, se kterými však klienti často nejsou seznamováni. 
 
Během procesu sanace vlhkosti musí majitel domu počítat s omezením běžného provozu ve stavbě, s hlukem, prachem a chemikáliemi a zejména s vyššími finančními náklady. Některé sanační metody dokonce nejsou na určitých typech staveb aplikovatelné. Sanace se proto oddaluje, což poškozuje nejen stavbu samotnou, ale navíc i zdraví jejích obyvatelů. Netřeba připomínat, že škodlivé plísně a bakterie se ve vlhké stavbě množí velmi rychle a stavba se tak může stát pro člověka doslova toxickou.
Sanační metoda bez stavebních zasahů a dalších komplikací
Jak tedy odvlhčit stavbu, zbavit ji vzlínající vlhkosti a následně kompletně izolovat bez uvedených komplikací? Jak dosáhnout vysušení stavby bez stavebních zásahů, které mohou být obtížně proveditelné? Jak provést sanaci bez vysokých finančních nákladů, které mohou výrazně zatížit rodinný rozpočet? Odpověď přináší elektroosmóza.

Elektroosmóza DryPol® systém = bezkontaktní sanační technologie, která odstraní vlhkost ze zdiva a následně izoluje stavbu bez stavebních zásahů. Čistě, rychle, levně a ekologicky.
Zbavte svou nemovitost projevů vzlínající vlhkosti a žijte ve zdravém prostředí
Díky bezkontaktní elektroosmóze, kterou využívá technologicky nejvyspělejší zařízení DryPol® system, lze odstranit vlhkost ze zdiva jakékoliv stavby z jakéhokoliv stavebního materiálu. Vlhkost bude zmizí do dvou let, kdy jeden přístroj vysuší vlhkost ze stavby o rozloze až 1100m2.

Přejete-li si zdravý, suchý a čistý dům bez plísní, vlhkosti a nepříjemného zápachu, zvolte unikátní technologii DryPol® system. Výrobci vám dokonce písemně garantují záruku vysušení stavby a třicet let na provoz i funkce přístroje. S technologií DryPol® rovněž ušetříte až 70 % na vytápění objektu, který teplo přestává pohlcovat, ale spolu s funkcí přístroje odrážet zpět do vytápěných místností. 

Více na: www.hydroizolace-elektroosmoza.cz 
03.02.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444