Bezpečné ukládání potravin

Nová generace amerických chladniček Whirlpool

Prodloužení trvanlivosti potravin a jejich nezávadnosti uskladněním v chladničkách je už dávno samozřejmostí. Stejně jako všechny domácí spotřebiče i chladničky a mrazničky ovšem procházejí neustálým vývojem, který se zaměřuje na zlepšení efektivity chlazení, na snižování spotřeby elektřiny, na nové funkce, které zvyšují komfort užívání, i na kvalitní design. S aktuálními novinkami tohoto trendu - s novou generací amerických chladniček, jejichž četné výhody oceníte právě v horkých dnech, přichází značka Whirlpool.

Whirlpool 20RI-D3L

První novinkou nastupující generace „amerik“ je side by side chladnička Whirlpool 20RI-D3L s unikátní technologií 6. smysl. Tento mozek chladničky odhalí i ty nejmenší teplotní výkyvy a upraví činnost kompresoru tak, aby se co nejrychleji obnovila optimální teplota, a tím se zachovala čerstvost a trvanlivost potravin. Šestý smysl prodlužuje trvanlivost potravin až o 25 % ve srovnání s tradičními chladničkami.


Beznámrazový systém Total No Frost vhání chladný vzduch do skladovacích prostor, snižuje vlhkost a tak zabraňuje vytváření ledu (námrazy), díky čemuž není nutno chladničku ani mrazničku odmrazovat.
Součástí chladničky je speciální antibakteriální filtr, který vytváří v prostoru chladničky hygieničtější prostředí. Prach, pachy a bakterie uvnitř chladničky jsou díky cirkulaci vzduchu zachyceny ve filtru, a tím se snižuje jejich výskyt. Antibakteriální filtr je funkční cca 6 měsíců, poté se dá velmi snadno vyměnit.

 

Zvláštní péče byla věnována tomu, aby spotřebič fungoval interaktivně a přitom příjemně jednoduše. Ve dveřích chladničky je proto zabudován displej s elektronickým ovládáním, který neustále přináší uživateli informace o tom, co se v chladničce děje.


Celkový objem spotřebiče je 540 litrů (z toho 335 litrů chladnička, 185 litrů mraznička). Mraznička má zabudovaný zásobník vody a výrobník ledu, který zvládne vyrobit až 6 kg ledu za 24 hodin. Vodní filtr zajišťuje, že voda či led jsou vždy čerstvé a svěže chutnající. Filtr pomáhá odstraňovat písek, olovo, rez a další vodní nečistoty a rovněž nepříjemný zápach a chuť chlóru tak, aby voda byla vždy osvěžující a zdravá. Filtr vydrží cca 6 měsíců, či 1500 litrů, poté je snadno vyměnitelný. Chladničku je samozřejmě nutno připojit trvale na přívod pitné vody.
Funkce Supercool zabezpečí díky elektronickému senzoru mimořádně rychlé zchlazení potravin právě vložených do chladničky.


Zejména teď v době dovolených oceníte Prázdninový režim, který sníží výkon chladničky v době vaší nepřítomnosti. Praktickou součástí výbavy chladničky je rovněž teplotní alarm mrazničky, dále dětská pojistka, či schopnost spotřebiče odhalit sám závadu a upozornit na nutnost přivolat servisního technika.


Chladnička je v nerezovém provedení, její povrch má speciální úpravu proti otiskům prstů. Dvířka chladničky i mrazničky jsou opatřena elegantními dlouhými rukojeťmi. Chladnička patří do energetické třídy A+, má nízkou hlučnost 45 dB, její rozměry jsou 1780 x 902 x 767 mm (v x š x h). Doporučená cena 39.990 Kč.

 

Whirlpool 20RU-D1L

Naprostou novinkou na českém trhu je také side by side chladnička Whirlpool 20RU-D1L. Unikátní technologie 6. smysl zajistí, že potraviny jsou skladovány v těch nejlepších podmínkách a zůstanou tak déle čerstvé. Díky 6. smyslu se totiž teplota uvnitř chladničky navzdory častému otevírání dvířek obnoví až 5x rychleji, než u běžných chladniček.
Beznámrazový Total No Frost systém zajistí, že mrazničku není třeba odmrazovat. Chladnička je vybavena antibakteriálním filtrem, který zachytí bakterie i chemické a mechanické nečistoty obsažené ve vzduchu a zamezí zkažení potravin, vzniku pachů a různých onemocnění (např. salmonely).


Funkce Supercool zabezpečí díky elektronickému senzoru mimořádně rychlé zchlazení potravin právě vložených do chladničky, Superfreeze zase potraviny v mrazničce bleskově zmrazí.


Zejména teď v době dovolených ocení uživatelé Prázdninový režim, který sníží výkon chladničky v době vaší nepřítomnosti. Praktickou součástí výbavy chladničky je rovněž teplotní alarm mrazničky, dále dětská pojistka, či schopnost spotřebiče odhalit sám závadu a upozornit na nutnost přivolat servisního technika.


Chladnička patří do energetické třídy A+, která šetří nejen životní prostředí, ale i vaši kapsu – díky ní totiž ušetříte až 25 % energie.

Stříbrné provedení, oblé dveře a dlouhé rukojeti dodávají chladničce elegantní šmrnc. Chladnička má navíc ve dvířkách displej s elektronickým ovládáním. Celkový objem chladničky je 540 litrů (z toho 335 l chladnička, 210 l mraznička), její rozměry jsou 1780 x 902 x 767 mm (v x š x h). Doporučená cena 31.990 Kč.

31.07.2008 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444