Beton a štukové omítky hitem interiéru i exteriéru

Pokud hledáte moderní, zajímavý a nadčasový design, beton nebo populární štukové omítky vám jej pomohou vytvořit. Tento styl dá jednak vyniknout vámi zvoleným doplňkům, jednak působí jedinečným dojmem. Dobrou zprávou je, že existují i keramické obklady a dlažby, které původní materiál dokáží více než dobře imitovat a navíc nabízí celou řadu dalších výhod - jsou mrazuvzdorné, odolné proti znečištění a snazší na údržbu.

Stále populárnější je v poslední době pronikání netradičních materiálů do interiéru i exteriéru, a právě beton je jedním z nich. Beton již není pouze strohý a hrubý, ale naopak působí velmi elegantním a čistým dojmem. Použití betonu však může být poněkud složité. Tohoto dojmu můžeme ale docílit i jinak, a to použitím keramických materiálů imitujících beton, kdy rozdíl téměř nelze rozeznat, avšak materiál je mnohem kvalitnější a má lepší vlastnosti než klasický beton. Imitace nejen betonu, ale i štukové omítky je v současnosti žádaným hitem, který si oblíbili jak architekti, tak i zákazníci.


Tento materiál je vhodný do interiéru i exteriéru. V interiéru ho lze použít mnoha způsoby. Může nám posloužit jako dlažba pro celý prostor, ale i jako obklad, dlažba či dekorace v koupelně. V neposlední řadě se hodí i do obytných prostor, kde se skvěle hodí na stěny v ložnici či do kuchyně. Imitace betonu v interiéru je skvělým prostředkem k docílení architektonické svéráznosti a navíc dokáže potlačit monotónnost a uniformitu.


Keramické dlažby v imitaci betonu se nabízejí od laciných imitací až po náročné a luxusní dezény, kdy originální vzor dalece přesahují. Dlažby jsou v nabídce jak v pololesku (lappato), tak i s jedinečnými detaily, jako je např. změna odstínu na okrajích, dekorace, prolisované dlažby apod. Vybírat lze také z několika odstínů šedé. Tyto dlažby jsou kalibrované a vyrábějí se i ve velkých rozměrech, a to 60x120 až 1000x3000. Nejsou však dostupné již pouze v „obyčejných“ obdélníkových formátech, ale také ve dnes velmi oblíbených formátech hexagonálních.


Výše řečené platí i pro imitace štuku. Imitace štukové omítky je vhodná jak pro koupelny, tak i pro dlažby do celého interiéru. Zde lze vybírat ze sérií, které nabízí tu nejvyšší kvalitu, které je vůbec keramika schopná (např. co do rovnosti obkladu a dlažeb, následné přesnosti spár, nebo právě dekorací a škály odstínu). Příkladem může být série Newport od Los Kachlos, která je vyráběna v pěti barvách a nabízí také spoustu kombinovatelných dekorů. Tuto štukovou imitaci lze kombinovat s hladkým základem a oproti hrubému štukování je tento keramický obklad snazší na údržbu.

03.08.2015 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444