Barvou roku 2016 je barva růženínu a oblohy

Foto: www.pantone.com

Foto: www.pantone.com

Pastelové barvy se v interiérech objevují stále častěji. Pokud sledujete módní trendy, pak se zaměřte na odstín modré v kombinaci s růžovou. Ty se totiž staly barvami roku 2016.

Společnost PANTONE poprvé barvou roku nevyhlásila pouze barvu jednu, ale hned dvě. Letošní sezóně tak vládne starorůžová Rose Quartz a pastelově modrá Serenity. Po sytě rudé barvě Marsala, která vévodila loňskému roku, se pozornost obrátila k jemným, světlým až průsvitným odstínům růžové a modré. 

Barvy roku 2016 působí antistresově, jako protipól k moderní uspěchané době. 
1: Ikea, 2: Ikea, 3: Green Gate, prodává Bella Rose, 4: H&M, 5: Ikea, 6: Ikea

Teplejší odstín růžové vyvolává něhu a pocit vyrovnanosti, chladnější odstín vzdušné modré Serenity pak navozuje klid, mír a relaxaci. Jejich barevné propojení nám možná připomene červánky na obloze, atmosféru, která nás uklidní a přivede do snové, romantické nálady.

Podle odborníků na svět barev ze společnosti Pantone je výběr těchto dvou barev symbolický. Reaguje na situaci v kultuře, vyjádřuje nálady a postoje. Mezi ženou a mužem se stírají hranice a jejich světy se stále více prolínají stejně jako tyto dvě barvy.


Jak šel čas s barvami od roku 2011




Zdroj: http://www.pantone.com/, http://www.bellarose.cz/, http://www.ikea.com/cz/cs/, http://www2.hm.com/cs_cz/home.html, http://en.dawanda.com/, http://resourcefurniture.com/
03.08.2016 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444