Barevné Letňany přitahují

Padne rekord v předprodeji?

Navzdory nepříliš optimistickým zprávám o stavu současného rezidenčního trhu, existují developerské projekty, které se s úbytkem klientely nepotýkají. K nim bezesporu patří Barevné Letňany společnosti Trigema. Druhé etapě projektu  - Žlutému domu - zbývají čtyři měsíce do kolaudace a k prodeji v něm jsou již pouhé dva byty z dvaasedmdesáti. Modrý dům, který se začne stavět v červenci, bude mít 92 jednotek, 56 z nich už má své majitele.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
První etapou tohoto rezidenčního projektu byl Červený dům. Ten je dokončen a plně obsazen, jeho obyvatelé se již zabydleli v příjemně řešených bytech a poznávají výhody bydlení v Chlebovické ulici. Na úspěchu projektu Barevné Letňany má totiž svůj podíl také dobře zvolená lokalita - blízkost stanice metra, nevelká vzdálenost od centra Prahy, existující infrastruktura.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Výkonný ředitel společnosti Trigema Real Martin Malínský vidí příčiny úspěšného prodeje také v příznivých cenách a dobrých referencích. Jak uvedl na nedávném setkání s novináři, k zajímavým zkušenostem firmy z poslední doby patří fakt, že se k ní klienti vracejí. Rodiče kupují bydlení pro své děti a rodiny, které začínaly v menších bytech, si po několika letech u téhož developera pořizují větší. Prodej nových bytů závisí i na rychlosti realizace, na tom, jak brzy od svého rozhodnutí se mohou lidé nastěhovat.

Jednotlivé domy Barevných Letňan jsou dokončovány vždy do 12 měsíců od zahájení stavby. Všechno nasvědčuje tomu, že pokud jde o prodej bytů v Modrém domě, tedy třetí etapy Barevných Letňan, mohou být v Trigemě optimističtí. Když se zahajovala stavba Žlutého domu, bylo předprodáno 70% nabídky, do zahájení stavby Modrého domu zbývá ještě několik týdnů a smlouvy byly uzavřeny již na 61% bytů. Panuje tu tedy spíš jen zvědavost, zda Modrý dům svého žlutého souseda v tomto ohledu ještě překoná.

Trigema, která se v oblasti rezidenčního bydlení v posledních letech zaměřovala spíš na viladomy, je tentokrát vyměnila za středně velké bytové domy. V budoucnost větších sídlišť, která nabízejí více než 500 bytů, zde ale nevěří. Tomu odpovídá i velikost a urbanistické řešení souboru rezidenčních domů Barevné Letňany. Příjemná architektura, plastické členění fasád, které budou odlišeny použitím barev, domy působí subtilně a přívětivě. Nechybí kolem nich ani pásy zeleně a v komplexu vzniknou také společné parkové plochy a dětské hřiště.

Efektivní využití plochy bytů svědčí, tak jako ostatně celý projekt, o zkušenostech jeho autorů, schopnosti vcítit se do možností a potřeb zájemců o podobný typ bydlení (jedná se převážně o věkovou skupinu 30 - 40 let). Developerský záměr, řešení a realitní praxe zde fungují jako komplexní dílo. Většina bytů jsou 2+KK a 3+KK s terasami, podlahová plocha se pohybuje nejčastěji mezi 50 - 80 m2, v podzemních podlažích jsou umístěna garážová stání.

Pro ty, kteří by se s bydlením v Barevných Letňanech rádi seznámili blíže, je ve Žlutém domě, do něhož se budou lidé stěhovat letos v říjnu, zpřístupněn vzorový byt. Prohlédnout si ho můžete každé úterý a čtvrtek, vždy od 14 do 18 hodin.

Fotografie: Trigema

10.06.2010 | redakce Bydlení.cz
  • Trigema a.s.

    Trigema je developerskou společností s přesahem do dalších aktivit. Výsledkem developerské práce jsou bytové domy Chytrého bydlení , které jsou v současnosti nabízeny už ve třech kvalitativních úrovních. Vedle té základní je to Plus a Premium.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444