Atypické realizace domů na veletrhu Dřevostavby

Společnost Artexa zabývající se zakázkovou výrobou dřevostaveb připravila pro rok 2007 řadu novinek v nabídce typových domů, které nekopírují běžné pojetí rodinných domů, ale svým moderním designem představují novou alternativu prototypových dřevostaveb pro český trh. Poprvé v tomto roce byly tyto domy prezentovány na veletrhu Dřevostavby 2007 na pražském Výstavišti (1. – 3.3.2007)

V aktuální nabídce jsou atypická řešení, např. „světelný“ dům Artemis s velkou terasou v 1. patře (5+kk, zastavěná plocha 116,38 m2, celková užitná plocha 209,84 m2), přízemní Jantar (5+kk) který zaujme mimořádnou zastavěnou plochou (212,18 m2) a rozvržením ve tvaru U. Návrhy domů vznikají ve spolupráci s řadou nezávislých architektů. Autorem některých nových projektů, např. Gordon (4+1) nebo Skalar (4+1), je spoluzakladatel společnosti Artexa Ing. Jan Škopek, který k návrhům dodává: „Chceme ukázat možnosti současné architektury a nabídnout lidem bydlení v moderních domech. Několik nových návrhů a studií pouze otevírá cestu k individuálnímu ztvárnění podle současných možností, důležitý je skutečně individuální přístup a přímý kontakt klienta s architektem."

Zcela jedinečnou novinkou, zejména pro příznivce východní filozofie a zásad Feng-shuei, představuje dům Oktavian (4+kk), s osmiúhelníkovým půdorysem, který umožňuje rovnoměrnou velikost všech 8 zón Pa-kua s harmonizujícím vlivem na život svých obyvatel.Vzhledem k specifickému tvaru je možno umístit tento dům na téměř jakýkoliv pozemek a zvolit nejrůznější natočení, čímž univerzální.

Všechny zmíněné domy splňují kritéria standardu kvality pro dřevostavby, který společnost představila v loňském roce pod názvem Dřevěný styl. Tento standard se zaměřuje zejména na ekonomickou efektivitu, rychlost výstavby, uživatelský komfort, životnost a ekologický aspekt.
07.03.2007

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444