Atmosféru domu Evy Decastelo podtrhují okna ze Slavonic

Dům, který si před nedávnem pořídila Eva Decastelo, vyžadoval rozsáhlou rekonstrukci. Noví majitelé si z původní stavby přáli uchovat architektův smysl pro hru světla a prostoru a to byl také jeden z důvodů, proč si vybrali okna od společnosti Slavona.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

„Koupili jsme krásný dům, u něhož je na první pohled zjevné, že architekt při jeho vymýšlení uvažoval o hře světla a prostoru. Jen o tom přemýšlel už v roce 1935 a když jsme tu stáli my v roce 2012, na původní stavbě se po celá ta léta skoro nic nezměnilo. Dům byl před rekonstrukcí neobyvatelný, okna zničená, zůstala jen ta myšlenka o světle a prostoru. Ta musí zůstat zachovaná, říkali jsme si, protože s ní bude náš domov teprve útulný. Ale to kromě jiného znamená nedělat kompromisy. Ani při stavbě, a už vůbec ne při výběru oken. Ty otevírají prostor a pouští živé světlo do interiéru. A navíc od nich očekáváte, že budou chránit teplo domova. Musíte správně vybrat, protože jen potom můžete v klidu domova sledovat, jak k vám vstupuje příroda nejen z materiálu oken, ale i z úžasné zahrady. A nám se to podařilo. Vybrat krásná okna, zrekonstruovat dům, zachovat základní myšlenku a vytvořit domov."

Eva a René Decastelo

Dřevěná okna ze Slavonic

Eva Decastelo byla rozhodnutá pro dřevěná okna, ale chtěla okna nejen krásná, ale také s výbornými tepelně-izolačními vlastnostmi a dlouhou životností. Proto volila okna SOLID COMFORT SC92 s izolačními trojskly.

Profil okna SOLID COMFORT je konstrukčně odlišný od standardně používaných eurooken. Nemá zafrézovanou rámovou okapnici, proto nedochází k úbytku materiálu na spodní části rámu okna. Právě tím se zlepšuje tepelná izolace v této kritické části okna a zvyšují se hodnoty vnitřní povrchové teploty. Odtok vody je pak řešen vyfrézovanými odtokovými otvory v rámu, které vedou nad venkovní parapet. Další konstrukční změnou okna SC proti klasickému eurooknu je větší překrytí křídla přes rám. Když se na podobné okno podíváte, působí na vás až dojmem, že není příliš silné. Tento kladný dojem je násoben zlepšenými tepelně-izolačními vlastnosti okna. Okno SC92 navíc obsahuje tři těsnící profily pro dokonalé utěsnění.

Významným argumentem při výběru oken bylo bezpečnostní kování doplněné o kliky s pojistkou. Takto je dům zabezpečen proti vloupání, navíc se nemusí rodiče obávat, že by malé děti samy otvíraly okna a byly ohroženy.

Paní Decastelo byla nadšená ze skrytého kování, protože na oknech nejsou vidět závěsy a vzhled není ničím narušen.

Povrchová úprava oken má dlouhou životnost, dokonce je na ni poskytována desetiletá záruka bez nutnosti údržby. Obavy z natírání dřevěných oken jsou již dávno zbytečné. Tyto barvy jsou pružné a s kvalitní UV ochranou.

Dřevěná okna SOLID COMFORT dosahují dlouhé životnosti i díky nejmodernější výrobní technologii, kterou ve Slavoně používají.

24.08.2012 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444