Architektura 20.století

Zatím nejnovější vydání publikace kolínského nakladatelství Taschen Architektura 20.století je aktualizováno a rozšířeno o pohled na klíčové tendence v architektuře doslova do posledních okamžiků století, které dnes nazýváme minulým.

V této podobě, která umožňuje skutečné ohlédnutí i nastínění perspektiv vývoje, se úctyhodné dílo prostřednictvím nakladatelství Slovart a překladu Blanky Pscheidtové a Petra Tureckého dostalo poprvé také k českým čtenářům.
Kvalitní, chronologicky systematický a srozumitelný výklad, který doprovází stovky špičkových fotografií nejlepších profesionálů z oboru, činí z tohoto díla nejen velmi přitažlivou učebnici, ale taky úchvatnou procházku stoletím architektonického i společenského vývoje. Autoři (Peter Gössel a Gabriele Leuthäuserová) přitom nevnímají století jako uzavřený samostatný celek, věnují pozornost všem podstatným vlivům, které do něj vstoupily, stejně jako impulsům, které z něj vycházejí. Právě toto nové vydání je obohaceno o kapitoly o dekonstruktivismu a nové architektuře bydlení.
Od Franka Lloyda Wrighta ke Gaudímu, Franku O. Gehrymu, až k autorovi "domu bez stěn", dnes sedmačtyřicetiletému Japonci Shigeru Banovi, to vše zahrnuje pojem architektura minulého století, kterou můžete v této publikaci poznat. Cenným dodatkem je také na osmdesát abecedně seřazených medailonů nejvýznamnějších osobností architektury tohoto období.
P. Gössel, spolupracoval v roli editora na řadě významných publikací. K novinkám z nakladateství Taschen patří nyní např. jeho monografie o významném německém architektu Hansi Scharounovi, který byl mj. učitelem bratří Šlapetů, příslušníků tzv. druhé generace českých funkcionalistů.
05.03.2004 | sm
  • Nakladatelství SLOVART

    Nakladatelství Slovart vydalo již více než 350 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů. Dále vydává tituly domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444