Apartmány Medvědín jsou jistotou, říká Honza Musil

Honza Musil, moderátor, kterého znáte z televizních obrazovek, rádia a různých akcí, je aktivní člověk, který se narodil v Brně, oženil se a se svojí dnes již bývalou ženou vychoval dvě dcery Lucii a Veroniku. Dodnes se živí moderováním, má malou agenturu a zajímá se o produkci.

Zeptali jsme se ho, proč se rozhodl pro apartmán v lokalitě Medvědín ve Špindlerově Mlýně.

Honzo, kde všude jste bydlel během svého života?

V Brně, Ostravě, Havířově, Praze a ve vesnici u Mělníka.

V médiích se psalo o vašem bydlení v Ostravě a mnozí si myslí, že jste se tam narodil.

Ano, to si lidé opravdu myslí, ale není tomu tak. Narodil jsem se v Brně. Jako malinkej kluk jsem bydlel s rodiči a prarodiči v centru Brna, kde jsme měli velký byt. Ten ale patřil babičce a dědovi, a tak se logicky naši chtěli osamostatnit. V průběhu druhé třídy základní školy jsme se stěhovali do nového sídliště v Brně - Komíně. Klasický 2+1, dvaapadesát metrů čtverečních. Do Ostravy jsem se přestěhoval za láskou a prací a další kroky vedly do Havířova, protože jsem pracoval v nedaleké Opavě v rádiu. Na severu jsem strávil tři roky. Pořád to ale bylo panelákové bydlení.

Kdy se tedy proměnil panelákový typ bydlení v ten cihlový?

To bylo až v Praze, kam jsem odešel za prací v roce 1995. Můj první pronájem byl ve starém cihlovém domě na Staroměstském náměstí, následoval byt v Korunní na Vinohradech, potom krátce novostavba na Velké Skále a návrat na Vinohrady do Mánesové. Tam jsem bydlel nejdéle. Ostatně Prahu mám rád a Vinohrady nejvíc.

Říkáte, že na Vinohradech jste bydlel nejdéle. To znamená, že tam už nebydlíte?

Nebydlím. Praze jsem dal vale a odešel na malou vesnici v blízkosti Mělníka. Dnes bydlím v rodinném domě se zahradou a jsem rád.

Není ale tajemstvím, že se vám zalíbil Medvědín v Krkonoších a nově postavené Apartmány Medvědín.
To je pravda. Když jsem o nich slyšel, říkal jsem si, další dokončený projekt na prodej. Jak ale přijedete na místo, oněmíte úžasem. Již z dálky, když k nim přijíždíte, upoutají svými fasádami z modřínového dřeva a přírodního kamene. Opravdu krásná architektura, dřevo, sklo a kámen – to vás prostě dostane a pohltí. A tak jsem si všechno prošel jednou, dvakrát a po třetí a zjistil jsem, že to je dobrá investice a jeden menší apartmán jsem si pořídil.

Říkáte menší. Proč ne větší?

Víte, musíte si říci, co od bydlení v Krkonoších očekáváte. Mám dům se zahradou, ale někdy je příjemné odjet jinam. Není to daleko, můžu se sbalit kdykoliv a když si někdo z rodiny bude chtít apartmán půjčit, třeba na lyže, tak se staví pro klíče a pojede. Mohl jsem si vybrat z 1+kk až 4+kk, ale já vím, že tam budu jezdit maximálně s partnerem, nebo tam pojedou moje dcery, anebo apartmán pronajmu jedné rodině. Proto mi stačí menší. Jsou ale rodiny, které tam chtějí třeba s potomky trávit celé léto, berou to jako investici, a tak volí větší variantu.

Je to závislé i na financích?

Samozřejmě ano. Každý to má po finanční stránce jinak, není problém si vzít hypotéku a investovat tímto způsobem. Já utáhnu zvolenou variantu; každý by měl myslet na své možnosti. Investice do nemovitostí jsou stále jistota. A navíc, ve Špindlu již investují do skiareálu, tak si myslím, že má Špindlerův Mlýn potenciál.

Proč ale zrovna Medvědín? Určitě se ve Špindlerově Mlýně najde řada jiných možností?

Asi najde, ale platí to, co jsem už říkal. Dostane vás ta krása, ty výhledy. Vlek hned vedle.  V areálu krásné prostředí včetně jezírka, všude kolem klid a vůně lesa, šumění Labe. Prostě jsem neodolal!

Bylo složité si vybrat správný apartmán?

Ano, bylo. To proto, že každý je trošku jiný a všechny mají to své dobré. Tak například, apartmány v přízemí mají terasy a kus travnaté plochy, něco jako zahrádku, kde můžete grilovat a odpočívat na sluníčku až do pozdních večerních hodin. Taky garáže jsou vychytané. Normální garáže mají výšku dva metry nebo dva deset, přesně nevím. Ale tady mají v garážích minimální podjezdovou výšku 2,4 m, někde až dva sedmdesát. To znamená, že tam pohodlně projedete s SUV i s úložným boxem na střeše. V apartmánech mají docela vysoký realizační standard. Myslím, že zatím nechám apartmán tak, jak je. Opravdu - jeďte se tam kouknout a dáte mi určitě za pravdu.

Uvažujete ještě o nějaké investici?

Zjistil jsem, že developerská společnost UBM staví na různých místech různé druhy projektů. Pokud to práce a finance dovolí, určitě se budu o jejich výstavbu zajímat i nadále, jelikož najít dnes kvalitní projekty je opravdu veliké umění. A tady v případě Apartmánů Medvědín je to více jak 100% spokojenost.

Závěrem, řekněte mi, proč jste šel do hor?

Hory miluji od dětství a obě dcery lyžují. Také rád relaxuji v přírodě. Mám rád sluníčko, sníh, vítr i déšť. Tak doufám, že se tam mně i mé rodině a přátelům bude líbit …

Více informací o projektu: www.apartmanymedvedin.cz
26.09.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444