Aby vás hřálo teplo domova

Každý majitel domu si přeje, aby jeho domácnost byla úsporná. Klíčovými prvky efektivního vytápění je zdroj tepla – kotel, vhodný zásobník na teplou vodu a rozvody vytápěcí soustavy, případně solární systém nebo větrání s rekuperací. Všechna tato moderní zařízení by však nebyla nic platná, pokud by navzájem nekomunikovala a netvořila jeden fungující organismus.

Zatopte si
Dnešní stavby dokáže vytopit i nízkoteplotní systém, který pracuje s topnou vodou zahřátou na pouhých 30 až 40 °C. Ideální komponenty pro takovou topnou sestavu tvoří kondenzační kotel, který nejlépe pracuje při nízkých teplotách, a podlahové vytápění, jehož technologie je na nízké teplotě přímo založena. Při volbě této sestavy je však důležité, aby funkce obou součástí byly dokonale sladěny. Komponenty různých značek, jejichž regulace vychází z odlišného principu, mohou způsobovat problémy při plynulém provozu.

Systémy Wolf nabízejí ucelené řešení vytápění celé domácnosti: kondenzační kotel Wolf CGB s výkonem už od 3,2 kW v kombinaci s podlahovým vytápěním gabotherm a inteligentním rozdělovačem sám nastaví potřebnou teplotu vody do okruhu a nevyžaduje složitou obsluhu. Postačí mu jeden rozvodný okruh pro všechny přípojky, ať jsou na jednom nebo více podlažích.
Vyvětrejte
Interiér je důležité nejen optimálně vytopit, ale zabezpečit i potřebnou výměnu vzduchu.
Klasické větrání rodinných či bytových domů otevřenými okny způsobuje značné tepelné ztráty, naopak řízené větrání při zavřených oknech bez prachu a hluku z ulice přináší nejen dostatek čerstvého vzduchu a odvádění nadbytečné vodní páry a oxidu uhličitého, ale představuje i ideální řešení pro alergiky. Větrací jednotka s rekuperací Wolf CWL zabezpečí účinné a zdravé větrání domova, je vhodná pro nízkoenergetické a energetický pasivní domy.
 
Tepelná a větrací technika Wolf nabízí špičkovou kvalitu a kompletní technické zabezpečení budov od jednoho výrobce, což zaručí bezproblémovou instalaci, provoz i údržbu. 
 
Jak systémy fungují a jaké je nejlepší řešení pro váš dům či byt se dozvíte v Technologickém centru úspory energií společnosti Wolf Česká republika, které se nachází v areálu Veletrhů Brno, Bauerova 10. 
16.10.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444