AVEON - novinka, která zahřeje nejen u srdce

Nástěnný typ AVEON HEAT

Nástěnný typ AVEON HEAT

Společnost IMPROMAT KLIMA spol. s.r.o. již tradičně představuje nové aplikace a technická řešení využívající vyspělých technologií Fujitsu General. Jednou z novinek pro letošní rok je navázání spolupráce s firmou GEOSUN spol. s r.o. a rozšíření řady tepelných čerpadel o produkty s názvem AVEON a systém pro podlahové vytápění AiHW. 

AVEON - vhodné řešení pro novostavby i rekonstruované objekty
Kompaktní a designové provedení hydroboxu AVEON umožňuje umístění s minimálními nároky na prostor a je vhodným řešením pro novostavby i rekonstrukce objektů, při nichž se klade důraz na efektivní a ekologické vytápění. Vnitřní jednotka AVEON obsahuje veškeré potřebné komponenty pro efektivní vytápění a přípravu teplé vody, zároveň všechny součásti potřebné pro jednoduchou montáž.

 
Typ AVEON AQUA  
Dodává se ve dvou variantách s označením AQUA a HEAT. Typ AVEON AQUA s vestavěným 210litrovým nerezovým zásobníkem zajišťuje komfortní ohřev teplé užitkové vody. Nástěnný typ AVEON HEAT umožňuje natápět samostatný zásobník teplé vody přes externí trojcestný ventil.

Možnosti ovládání
Jednotky AVEON jsou dodávány s barevným dotykovým displejem 3,2“ s intuitivním ovládáním v českém jazyce. Regulace jednotky umožňuje nastavit například ekvitermní křivku pro řízení dvou topných okruhů, vytápění, chlazení, ohřev bazénu, prevenci proti vzniku bakterií typu Legionella v zásobníku teplé vody a v neposlední řadě nastavení integrovaného elektro kotle 6kW buď jako bivalence, nebo pouze jako záložní zdroj. Samozřejmostí je možnost ovládání přes internet a sledování historie tepelného čerpadla. 

Ve spojení s venkovními invertorovými jednotkami Fujitsu General, v rozsahu od 3,0 do 18,5 kW topného výkonu a možnosti volby mezi jednotkou Comfort s vysokým topným faktorem COP či jednotkou HighPower, poskytující plný topný výkon v celém rozsahu venkovních teplot, se z něj stává ideální řešení pro jakoukoliv aplikaci. 
Systém pro podlahové vytápění AiHW
 
FUJITSU AiHW  
Poslední novinkou je systémové řešení pro efektivní montáž FUJITSU AiHW a lze tvrdit, že se jedná o novinku na českém trhu ojedinělou. Úsporná kompaktní varianta vnitřní jednotky s rozdělovačem podlahových topných okruhů je koncipována jak pro montáž v nástěnném provedení, tak jako vestavěný modul, který neruší okolí. Již sestavená sada obsahuje expanzní nádobu, deskový výměník SWEP nové generace, vestavěný elektrokotel 3kW v nerezovém provedení, složený rozdělovač topných okruhů, který je možno modulárně upravovat dle požadavků instalace, maximálně však 11 regulovatelných vytápěných okruhů v jednom hydroboxu. Rozdělovače jsou samozřejmě osazeny průtokoměry s teploměrem a výstupem pro rozšíření počtu topných okruhů a v neposlední řadě oběhovým, elektronicky řízeným čerpadlem.
Ovládání a regulaci jednotky zajišťuje buď komfortní provedení „vše v jednom", které obsahuje veškeré komponenty pro řízení, regulaci a jištění jednotky, nebo poněkud jednodušší provedení pomocí modulů IMPROMAT ATW a rozmístění jisticích a regulačních částí v rozvaděči objektu. Jednotky AiHW jsou dodávány ve spojení s venkovními jednotkami Fujitsu General Comfort vzhledem k teplotě média používaného pro podlahové aplikace.
11.09.2013

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444