ATMOS, Jaroslav Cankař a syn

Atmosféru téměř sedmdesátileté tradice z níž rodinná firma ATMOS z Bělé pod Bezdězem vzešla dokumentovala i její působivá expozice.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Prezentovala se však samozřejmě především současnost firmy orientovaná na zplynovací kotle na dřevo, vybavené odtahovým ventilátorem, chladicí smyčkou a celokeramickým topeništěm umožňující přikládat velké kusy dřeva, vyznačující se snadností čištění a vymetání a jistotou, že se ventilátor po dohoření paliva sám vypne. Pozornost však patřila i ekologickým a plně automatickým kotlům na pelety jejichž výhřevnost je srovnatelná s výhřevností briket, které jsou určeny pro komfortní vytápění rodinných domů. Výhodné u těchto kotlů je určitě i to, že se v nich dá topit v případě potřeby také dřevem. V expozici nechyběly ani osvědčené akumulační nádrže, snižující spotřebu paliva až o 20 i 30 %. Řada návštěvníků se také zajímala o zplynovací kotle na uhlí a dřevo, Atmos Kombi, jejich pro letošní rok připravené nejnovější verze byly také k nahlédnutí. Nejnovější novinkou však byl zplynovací kotel na dřevo DC 15E s 81 % účinností připravený již v parametrech EU.
17.12.2002 | Martin Vápeník

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444