AQUA - THERM 2007

I na tepelná čerpadla jsou dnes kladeny estetické nároky. Ocenění Vynikající design získalo letos v soutěži Vynikající výrobek roku tepelné čerpadlo vzduch - voda firmy PZP KOMPLET. Foto: Design centrum ČR

I na tepelná čerpadla jsou dnes kladeny estetické nároky. Ocenění Vynikající design získalo letos v soutěži Vynikající výrobek roku tepelné čerpadlo vzduch - voda firmy PZP KOMPLET. Foto: Design centrum ČR

Vytápění, klimatizace, měřicí, regulační, sanitární a ekologická zařízení a technologie - to jsou témata mezinárodního odborného veletrhu AQUA - THERM Praha, jehož 14. ročník bude oficiálně zahájen v úterý 20.11. 2007 na výstavišti v Praze - Holešovicích. Firmy působící v těchto dynamicky se rozvíjejících oborech zde představí široký sortiment technik a produktů zajišťujících zásadní potřeby moderního bydlení.

Součástí veletrhu je doprovodný program, který kromě udělení Zlatých medailí nejlepším exponátům veletrhu zahrne odborné konference a semináře zaměřené zejména na aktuální otázky energetiky, energetických úspor a využití obnovitelných zdrojů. Možnostmi financování šetrného způsobu vytápění, výstavbou pasivních domů a souvisejícími otázkami se bude zabývat konference připravená na sobotu 24. listopadu 2007 od 10.45, která se uskuteční v Křižíkových pavilonech (hala D).
Mezi vystavovateli bude např. firma PZP KOMPLET a.s. U stánku 344 v hale F se mohou zájemci seznámit s připravovanými novinkami v produkci tohoto významného výrobce tepelných čerpadel, budou mít ale také možnost problematiku tepelných čerpadel konzultovat s odborníky.


Výrobce nejprodávanější značky otopných těles - firma KORADO, a.s. představí v hale G u stánku 218 svoji novinku. Jde o další ucelenou řadu - otopné stěny KORATHERM, které obohatí sortiment komfortních designových těles.

Svůj sortiment kvalitních solárních systémů představí REGULUS spol. s r. o. (expozice č. 321 v hale F). Využití energie slunce pro ohřev vody může výrazně zlevnit vytápění a ohřev vody bez ohledu na vývoj cen energií. V široké nabídce slunečních kolektorů Regulus jsou kolektory od nejlevnějších plochých pro sezónní využití sluneční energie až po prvotřídní ploché kolektory s vysoce selektivním povrchem Sunselect.


TC MACH s.r.o., se zabývá výrobou a instalací tepelných čerpadel. V hale J, číslo stánku 006 představí jednak své letošní novinky - tepelná čerpadla MACH E a MACH IN, která využívají komfortní ovládání pomocí řídící desky Chameleon. Odborníci firmy TC MACH zájemcům na místě poskytnou také řadu cenných informací týkajících se výběru tepelného čerpadla, instalace i legislativy.


Značku Protherm a její novinky v oblasti závěsných kondenzačních i klasických kotlů a stacionárních litinových kotlů najdete u stánku 201 v hale G, kde bude vystavovat Vaillant Group Czech s.r.o. Na stánku na návštěvníky čeká prezentace již prodávaných kotlů, inovovaných plynových stacionárních litinových kotlů Medvěd KLOM, zcela nové závěsné kondenzační kotle LEV a připravovaná nová řada závěsných plynových kotlů Panther.
Jedním z vystavovatelů je i Schiedel, a.s. (hala J, stánek č. 054), který představí svoji další novinku - řízený systém větrání Schiedel AERA. Tento systém průběžně větrá v závislosti na vlhkosti v místnostech a řeší tak základní problém izolovaných domů, které sice zabraňují tepelným ztrátám, ale zároveň i přirozené cirkulaci vzduchu.
19.11.2007 | redakce Bydlení.cz
  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444