"Wall Cladding" - obkládání stěn skly Lacobel® a Matelac®

Hitem této sezóny v oblasti interiérového designu zůstávají i nadále lakovaná a matovaná dekorativní skla Lacobel® a Matelac®, která na trh dodává společnost AGC Flat Glass Czech (dříve Glaverbel Czech), člen japonského sklářského koncernu AGC Group.

Lakovaná skla Lacobel® - barvy duhy

Lakovaná skla Lacobel byla vyvinuta ve spolupráci s odborníky na trendy a barvy (architekty, poradci na ladění barev a návrháři). Jsou pokrytá vysoce kvalitním, neprůhledným lakem, který neobsahuje žádné těžké kovy ani škodlivé chemikálie, a jsou tak šetrná k životnímu prostředí. Nabízí 38 pastelových, pestrých a kovových odstínů.

Matelac® - exkluzivní interiérový design

Dalším zajímavým řešením v široké škále dekorativních skel jsou exkluzivní skla řady Matelac. Jedná se o sklo, jehož jedna strana je matovaná a druhá lakovaná. AGC Flat Glass Czech nabízí tento výrobek ve 12 barvách, z nichž každá upoutá svým saténovým povrchem. Zlaté, stříbrné a kovové odstíny se vrací a představují nový trend ve světě interiérového designu.

 

Wall Cladding

Novinkou ve využití Lacobelu a Matelacu je obkládání stěn, tzv. „wall cladding“ - sklo aplikované například v koupelnách a kuchyních snadno nahradí běžné keramické obklady. Skla Lacobel a Matelac tak představují atraktivní a vysoce kvalitní řešení pro komerční, ale i rezidenční interiér - velice esteticky působí na stěnách v koupelnách, kuchyních, v ložnicích i jiných obytných prostorách vaší domácnosti. Z hlediska interiérového designu je tato aplikace zcela výjimečná; estetický efekt barevných skel Lacobel s reflexním povrchem či barevných matovaných skel Matelac je nezaměnitelný.

Skla Lacobel a Matelac se v aplikaci wall cladding vyznačují výbornou barevnou stabilitou, vysokou odolností proti skvrnám, vlhkosti a škrábancům a dobrou kompatibilitou s různými typy lepidel, cementů a silikonů. Jsou snadno omyvatelná a ekologicky nezávadná. K obkládání stěn jsou k dispozici jak ve formátu běžných keramických dlaždic, tak ve velkých rozměrech. To znamená, že každý, kdo se rozhodne použít sklo jako obkladový materiál, není v žádném případě limitován předem daným rozměrem obkladu. Díky tomu se může vyhnout velkému množství spár, které jsou nutné při obkládání keramickými dlaždicemi či dřevem.
AGC Flat Glass Czech nabízí také unikátní bezpečnostní verzi nazvanou „SAFE“. Na lakovanou stranu skla se nanáší speciální polypropylenová „SAFE“ fólie, která chrání lak před poškrábáním a v případě rozbití skla zabraňuje zranění (střepy zůstanou přichyceny k fólii).

Široká škála pastelových, pestrých a kovových odstínů je moderní a esteticky zajímavé řešení, které je oblíbené v nábytkářském průmyslu. Skla řady Lacobel a Matelac perfektně doplňují materiály jako dřevo, nerezová ocel nebo kámen. Jsou ideální pro použití nejen pro obkládání stěn, ale také na pevné nebo posuvné dveře šatních skříní, stoly, police, skleněné vitríny a podstavce, knihovny a dělící příčky.

Pokud vás tato skla a jejich aplikace zaujala, více informací získáte na stránkách www.YourGlass.com nebo na telefonním čísle +420 417 503 192.
18.10.2007 | PR
  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444