"Nové" Vysočany přitahují

Dokončení Sazka Arény odstartovalo zájem o dosud nedoceněnou pražskou čtvrť – Vysočany. Vysočany dnes procházejí radikální proměnou, díky níž se v dohledné době stanou jedním z významných pražských městských center, stejně jako před pár lety Smíchov.  Z dříve průmyslových Vysočan se tak podle urbanistického záměru hlavního města Prahy stane atraktivní městská čtvrť.

Na téměř 250 ha průmyslové stavby postupně nahradí celá řada bytových i obchodně-administrativních projektů, jako například obchodně administrativní centrum Zelený ostrov nebo polyfunkční centrum Vysočanská brána. Bytové projekty by měly vyrůst například v lokalitě Ocelářská nebo v rámci areálu bývalé továrny Praga.

Urbanistické řešení počítá také s rozsáhlými zelenými plochami, relaxačními zónami a řadou sportovišť. Území, které projde největší proměnou, je vymezeno dvěma osami – ulicemi Kolbenova a Poděbradská. Jádrem výstavby se stane náměstí OSN a oblast v okolí stanice metra B Kolbenova.

Nová Harfa – bydlení v zeleni


Jako jedna z prvních začne ve Vysočanech stavět developerská společnost FINEP. Ambiciózní projekt Nová Harfa oživí Vysočany vybudováním bulváru ve stylu širokých pařížských ulic. Vedle Poděbradské a Podkovářské ulice vyroste alej stromů a další pás zeleně se souběžnou klidovou komunikací s příčnými parkovacími plochami. V parteru architektonicky zajímavého bariérového domu vzniknou komerční plochy určené pro restaurace, obchody,  relaxační centrum a další služby. Celek tak vytvoří moderní bulvár s množstvím zeleně, obchodů a služeb.

Na 5,5 ha Finep postaví celkem 16 domů s přibližně 2000 bytovými jednotkami. Bariérový dům ve tvaru písmene L odcloní bytové domy od rušných ulic. 6 větších 7-13ti podlažních bytových domů je umístěno kolmo k Poděbradské ulici. Nejvyšší z nich nabídnou překrásný výhled na Prahu z výšky až 45 metrů. Mezi hlavními bytovými domy je umístěno celkem  8 dvoupodlažních mezonetových domů se zahrádkami, které spolu s předzahrádkami přízemních bytů vytvoří zelené atrium. Celkový dojem bydlení v zeleni zvyší ještě zelené střechy mezonetových domů. „Bydlení ve stylu řadových rodinných domů, je v podobném projektu raritou,“ doplňuje Ing. Lenka Homolková ze společnosti FINEP.

V obytném areálu typově převažují menší bytové jednotky 2+kk. Je jich asi 60 % a disponují obytnou plochou 47,1 m2 až 60,2 m2. Většina bytů má k dispozici balkon, terasu nebo lodžii. V suterénech domů vzniknou garáže a parkovací místa. Zajímavou kompozicí domů vznikne mnoho relaxačních zón se zelení  a centrální náměstí s komerčními prostory, vše propojené na plánovaný okolní pás parků podél říčky Rokytky.

Bytový komplex Nová Harfa společnosti FINEP se bude stavět v pražských Vysočanech v několika etapách. Dokončení 1. etapy je plánováno na podzim 2006. Prodej bytů a bytových studií v této etapě již byl zahájen (podrobnější informace získáte na www.finep.cz nebo na tel. čísle 724 206 206) . Cenové rozmezí je velice příznivé: 25 – 36 000/m2 bez DPH, ceny jednotek začínají již na 950,000,- Kč včetně DPH.  Významnou skutečností při koupi bytových studií podnikatelem - plátcem DPH, je možnost odpočtu 19 % daně, v důsledku čehož dojde i ke snížení zaplacené kupní ceny o 19%.
23.08.2005

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444