"Závěsný" trend v koupelnách

Evropané začali modernizovat svoje koupelny a měnit je na místa, která svým majitelům poskytují víc než jen pouhé plnění funkce očisty těla. Dnešní člověk chce po náročném dni v koupelně relaxovat a užívat si wellness pocitů. Tento trend vyžaduje flexibilní instalační systémy, které umožňují realizovat nová prostorová řešení. Instalační systémy od firmy Geberit dávají každému možnost vytvořit si moderní koupelnu – funkční a krásnou zároveň.

Architekt A.V.B. Joop Gerards z Holandska je odborník ve věci designu koupelen a studoval tento nový trend: „Známí návrháři jako Philippe Starck, Marc Newson a Antonio Citterio se v poslední době stále více zabývají návrhy koupelen, protože Evropané chtějí dát této části obytných prostor nový význam a hodnotu. Zatímco dříve se od koupelen neočekávalo nic víc, než pouhé plnění základních funkcí, dnes chtějí lidé prožívat v koupelnách i duševní očistu a přitom být obklopeni krásným, inspirujícím prostředím“.


Při zařizování koupelen se jednotlivé evropské země v některých detailech odlišují. Např. v jižní Evropě jsou velmi oblíbené vany, zatímco v severní Evropě dávají přednost sprchovým koutům. Všichni se ale shodnou v jednom – každý chce vnést do své koupelny více prostoru.

Chceme víc místa


Při modernizaci koupelen je pro realizační tým velkou výzvou neměnný charakter sanitárních instalací. To obvykle dovoluje jen velmi malý prostor pro individuální řešení a pro změnu umístění zařizovacích předmětů jako WC nebo vana.

 

Joop Gerards pokračuje: „Při modernizaci koupelny je velmi důležité si uvědomit, kolik volného prostoru máte k dispozici. Velmi často vzniká potřeba přemístit přívod vody a odpad na opačný konec místnosti nebo dokonce koupelnu podstatně rozšířit. Ideálním řešením je skrýt technické rozvody do stěny a použít závěsné WC. To navodí pocit většího prostoru i v malých koupelnách. Předstěnový systém dává zákazníkům svobodu umístit zařizovací předměty jako je závěsné WC, umyvadla a vany prakticky kamkoliv“.

 

Ve srovnání s minulostí, kdy bylo přemístění zařizovacích předmětů v koupelně velmi nákladné, nebo zcela nemožné, nabízejí instalační systémy Geberit v tomto směru snadné a technicky dokonalé řešení a s ním i široké možnosti při navrhování a modernizaci koupelen.

 

„Závěsný systém vám zkrátka dává více svobody. Dovolí vám umístit toaletu k nové příčce nebo jinam na stávající stěnu. Předstěnové montážní prvky Geberit se snadno instalují a slouží jako nosná konstrukce pro všechny typy zařizovacích předmětů od umyvadel po toalety. Tak máte možnost navrhnout si perfektní koupelnu zcela podle vašich přání – ať už se jedná o novostavbu či rekonstrukci,“ říká Ing. Miroslav Hartl z firmy Geberit. Montážní prvky pro WC Geberit mají velmi vysokou životnost, jsou extrémně spolehlivé a jsou navrženy tak, aby vydržely zatížení 400kg.

Vypadá dobře a snadno se udržuje v čistotě


Nespornou výhodou předstěnových instalací je fakt, že skryjete všechny rozvody a vytvoříte tak koupelnu přesně ve vašem stylu – od klasických linií Art Deco přes japonský minimalismus až po chladný skandinávský styl. V plné míře se pak luxus dobře prostorově navržené koupelny se závěsnými zařizovacími předměty projeví, když přijde řada na úklid.

 

“Protože je toaleta zavěšená na stěně, je úklid koupelny mnohem jednodušší. Dobře rozvržený prostor by měl být krásný na pohled a současně příjemný pro užívání,” říká Joop Gerards.

 

Více informací poskytne Geberit spol. s r.o. na adrese Moravanská 85, 61900 Brno, Tel.: 547 212 335, sales.cz@geberit.cz, www.geberit.cz.

19.10.2006

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444