5 vychytávek do kuchyně: V nové kuchyni je musíte mít!

Systémy Blum jsou chytré a funkční. FOTO: Blum

Systémy Blum jsou chytré a funkční. FOTO: Blum

V kuchyni člověk tráví mnoho času, a proto se vyplatí při zařizování důkladně přemýšlet. Připravili jsme pro vás pět kuchyňských vychytávek, které oceníte. Nečekejte žádné designové a často nepraktické vymoženosti. Těchto pět věcí vám práci v kuchyni usnadní. 

Jestli budete mít ovoce v proutěném košíčku nebo v silikonové misce, to je ve výsledku celkem jedno. Podobných kuchyňských hračiček je internet plný, jejich skutečný přínos je však především v posílení ekonomiky státu. My vám nabízíme 5 doopravdy zajímavých věcí, které vaši kuchyň pozvednou na novou úroveň. A vám výrazně ušetří práci.

1. Rohový systém zásuvek - „rohový šuplík“

Roh kuchyňské linky bývá často místem, kde se hromadí staré hrnce, rozbité spotřebiče nebo další harampádí. Důvodem je špatná přístupnost. I když byste do nich strčili celou hlavu, stejně nezjistíte, co se v tom obrovském prostoru všechno skrývá. Právě proto se do moderní kuchyně umísťují tzv. rohové systémy zásuvek, kterým se často jednoduše říká rohové šuplíky. S jejich pomocí se roh kuchyňské linky stane dobře přístupným a velkým prostorem, který ocení zejména majitelé malých bytů.

Rohový systém bývá řešen pomocí kovové konstrukce, která se při otevření dvířek sama vysune z rohu linky ven. Máte tak na očích celý obsah skříně. Často se nad tento systém umístí ještě klasická mělká zásuvka v „rohovém“ tvaru, do které můžete uložit třeba pro příbory nebo různé kuchyňské nástroje. 
Rohové skříňky mohou mít různé podoby, tomuto zákazníkovi se hodily dvě hluboké zásuvky. FOTO: Stylishrooms
Rohové skříňky mohou mít různé podoby, tomuto zákazníkovi se hodily dvě hluboké zásuvky. FOTO: Stylishrooms 

2. Skleněné obklady do kuchyně jsou praktické i krásné

Namísto kachliček si za kuchyňskou linku pořiďte skleněné obklady. Významným důvodem je vzhled – lesklá skleněná deska z barevného, kaleného skla vypadá prostě krásně, zvlášť v moderních, minimalisticky zařízených kuchyní. Tou největší výhodou skleněných obkladů je však jejich velmi snadná údržba a hygienický „provoz“. Na rozdíl od dlaždic tu nejsou žádné spáry, kde by se mohly držet nečistoty a plíseň.

Skleněné kuchyňské obklady jsou vysoce odolné, a to jak vůči velkým teplotám při vaření, tak mechanickému poškození. Pokud by se vám povedlo toto kalené sklo přeci jen rozbít, střepy jsou kulaté, podobně jako v případě autoskla. Díky tomu, že se skleněné obklady vyrábějí na míru, není problém v nich vyříznout otvory na zásuvky nebo vestavné spotřebiče.
Barevná skleněná deska v kuchyni dokáže rozjasnit celou místnost. V tomto případě byla zvolena sytě zelená v kombinaci s černobílými skříňkami. FOTO: StylishroomsBarevná skleněná deska v kuchyni dokáže rozjasnit celou místnost. V tomto případě byla zvolena sytě zelená v kombinaci s černobílými skříňkami. FOTO: Stylishrooms

3. Vestavné spotřebiče šetří místo i peníze

Vestavné spotřebiče je praktické do kuchyně rozhodně zahrnout. Důvody, proč jsou vestavné spotřebiče dobrou volbou, jsme sepsali v bodech:

  • Šetří místo – už žádná mikrovlnka, co zabírá půlku stolu.
  • Šetří energii – vestavné spotřebiče bývají energeticky úspornější
  • Jsou méně hlučné – pračka, šikovně zabudovaná do skříňky, je daleko méně slyšet než ta, které stojí volně.
  • Jsou nenápadné a hezčí – dominantou vaší kuchyně už nemusí být monstrózní lednička – ta vestavěná je nenápadná, zapadá do zbytku interiéru a nechá vyniknout třeba krásně prostřenému stolu.
Z venku vypadá jako skříň, přitom je to lednička. Vestavěné spotřebiče jsou doporučovány většině klientů. Tato realizace je také ukázkou toho, že moderní kuchyně si poradí i s broušeným servisem! FOTO: StylishroomsZ venku vypadá jako skříň, přitom je to lednička. Vestavěné spotřebiče jsou doporučovány většině klientů. Tato realizace je také ukázkou toho, že moderní kuchyně si poradí i s broušeným servisem! FOTO: Stylishrooms

4. Dvojitý keramický dřez: Hygienické a praktické řešení

Dvojitý a keramický – tato hlediska sledujte, když si vybíráte dřez do kuchyně. Při mytí nádobí užijete dvě „nádoby“. Ušetříte mnoho litrů vody a je to zkrátka pohodlnější. V jedné části můžete umývat ovoce, zatímco ve druhé leží špinavé nádobí.

Keramika vyniká několika výraznými vlastnostmi. Především oceníte ty hygienické. Keramika je neporézní, proto na ní neulpívají nečistoty. Je velmi odolná vůči mechanickému poškození i vůči chemickým reakcím. Keramické dřezy se proto používají v laboratořích, jejich povrch zkrátka vydrží skoro všechno. Keramika je také odolná vůči vysokým teplotám, taví se až při 1200 stupních. V neposlední řadě jsou keramické dřezy dřezy oblíbené pro jejich vzhled a variabilitu - vybrat si můžete z velké škály možných barev a tvarů.
Keramické dřezy, konkrétně ty od Systemceram, společnost Stylishrooms ráda navrhuje do kuchyní. Důvodů, proč si vybrat keramiku spíš než nerez, je mnoho. FOTO: SystemceramKeramické dřezy, konkrétně ty od Systemceram, společnost Stylishrooms ráda navrhuje do kuchyní. Důvodů, proč si vybrat keramiku spíš než nerez, je mnoho. FOTO: Systemceram

5. Vyklápěcí čela skříněk, která vydrží všechno

Takovou kuchyňskou skříňku otevřete každý den několikrát. Otevírací nebo vyklápěcí systém musí být nejen velmi odolný, ale zároveň navrhnutý tak, aby vám tuhle činnost maximálně usnadnil. V  kuchyních Stylishrooms využíváme systémy Blum na míru v jejich celé škále. Jde například o čela skříněk, která se vyklápí směrem nahoru, takže vám nepřekáží při manipulaci s jejich obsahem. Další dobrou vychytávkou jsou zásuvky, které se otevírají stlačením. To se hodí třeba v situaci, kdy máte umatlané ruce od těsta a potřebujete z příborníku vyndat lžičku.
Vyklápěcí čela skříněk jsou pouze otázka zvyku. Jakmile si zvyknete, už nebudete chtít skříňky nad linkou řešit jinak. FOTO: Blum
Vyklápěcí čela skříněk jsou pouze otázka zvyku. Jakmile si zvyknete, už nebudete chtít skříňky nad linkou řešit jinak. FOTO: Blum
Nápadů, jak zpříjemnit pobyt v kuchyni, existuje mnoho!
Společnost Stylishrooms pro své zákazníky vyrábí chytré kuchyně, které za nikoho sice samy neuvaří, ale práci maximálně usnadní. A podle referencí se to daří. Přijďte se přesvědčit přímo do Stylishrooms, zavolejte nebo napište. Stylishrooms navrhne a vyrobí kuchyň na míru i vám.
19.02.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444