5 důvodů, proč dát přednost mikroflanelu

Soutěž o povlečení a deky

Zamysleli jste se někdy nad tím, pod čím spíte? Nemyslíme nebe, strop nebo třeba stan, ale materiál, kterým se přikrýváte. V léte oceníme chladivý satén, v zimě pak hřejivý flanel a mikroflanel. Dneska se už peřina z klasického peří nevidí, spíše najdeme duté vlákno nebo jiné speciální vychytávky, které ulehčí život alergikům. Dnes se zaměříme na mikroflanel a jeho výhody.

Mikroflanel je tvořen hustými krátkými chloupky, které jsou velmi jemné a příjemné na dotek. Hustota těchto chloupků dává tušit i hřejivé vlastnosti mikroflanelu. Tento materiál i při prvním doteku nestudí, takže zahřát se pod ním vám nebude trvat nijak dlouho.

Mikroflanel je hebký jako plyšový medvídek, jemnost materiálu vás ihned zláká k zamuchlání

Určitě si všichni vzpomínáme na flanelové pyžamo, které jsme pravidelně v dětství oblékali do postele. Většina z nás má možná dodnes schovanou flanelovou pracovní košili s károvým motivem, kterou vytahuje do modrých montérek při práci na zahradě nebo ve sklepě za chladných dní. Dneska je to ale s flanelem trochu jinak.

Proč dát přednost mikroflanelu?

1. Příjemně hřejivý pocit

Podzim nechává nás teplomilné nahlédnout hluboko do šatníku, abychom našli něco teplejšího na sebe. Teď ale zapomeňte na oblečení a podívejme se společně do komody nebo do peřiňáku. Povlečte zimní nebo podzimní deku, která má alespoň stupeň hřejivosti 2, do mikroflanelového povlečení. Mirkoflanel díky jemnému chloupku na omak hladí a příjemně hřeje. Oproti saténu je pak hřejivý i na první dotek, tedy nemusíte čekat, než se pod peřinou zahřejete.

2. Vhodný pro alergiky

Díky své úpravě je mikroflanel vhodný pro lidi, kteří trpí nějakou alergií. I přes malé chloupky, které povrch povlečení pokrývají, se v něm nezachytávájí žádné nechtěné mikroorganismy nebo prach, který by mohl dráždit alergiky. Speciální úprava pak zaručuje, že všechny nečistoty lehce sklouznou po povrchu povlečení a nezůstávají tak v něm.

 

3. Líbivý design - ombré

Mikroflanel je snadno potisknutelný a lze v něm najít mnoho zajímavých motivů. Novinkou pro letošní rok je pak vzorek Ombré (pochází z francouzského slova „ombrer“ - stín). Vychází z označení vícebarevných tkanin ze 40. let 19. stol. Jedná se v podstatě o přechod mezi jednotlivými barevnými odstíny – tento přechod byl také hitem vlasových stylistů v loňském roce. Byť to pro nezúčastněného laika vypadalo jako obrovské barevné odrosty, byl to ombré.

Ombré efekt se vytváří vazbou tkaniny – útková vazba přechází pozvolna do osnovní nebo speciální technikou barvení v přadenech. Příze se barví nebo potiskují technologií, která se nazývá space dyeing. Barvy, které vznikají přechodem, pak vytvářejí zajímavý motiv. Ten může být mimo lůžkovin využit i třeba na stěnách interiéru.

4. Rychle schne

Údržba mikroflanelu je velmi snadná. Můžete jej prát v pračce na 40°C, postačující je i krátký program. Díky krátkým chloupkům rychle uschne. Na čerstvém vzduchu dokonce za pouhých několik minut.

Náš tip: Pořiďte si rovnou dvě sady. Mikroflanel je nabízen v několika barevných úpravách. Stačí tedy převléct ložní povlečení a máte rázem novou ložnici.

5. Nemusí se žehlit

Mimo rychlého schnutí oceníte i absenci žehlení. Hustota vlákna a styl předení mikroflanelu způsobují, že látka je natolik poddajná, že se neohýbá tolik, aby vznikaly přehyby. Takže i když ji namačkáte do skříně, bude pořád po vytažení v podstatě rovná, případně slušně vypadající. Samozřejmě pokud jste milovníky žehlení, není to zakázáno.

bydlinek

Soutěž o mikroflanelové povlečení na dvě postele a mikroflanelovou deku
Chcete si udělat radost? Chcete vyhrát? Stačí správně odpovědět na otázku a mít štěstí při losování. Soutěže trvá do 24.11.2015. Nápovědu hledejte na www.lozniobchod.cz

Soutěž je ukončena. Výherci: Martin Karafiát, Zuzana Papírníková


10.11.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444