5 TOP sedaček netradičních barev a tvarů

Bílá netradiční sedačka s liniemi hnědé barvy

Bílá netradiční sedačka s liniemi hnědé barvy

Zdá se vám každá sedačka, kterou vidíte v obchodech, tak nějak nudná a bez stylu? Potom zejména vy oceníte následující řádky, v nichž jsme se rozhodli představit vám pět neobyčejných sedacích souprav, které vám rozhodně fádní nepřijdou. Přesvědčte se o tom.

Zatímco tradiční a univerzální sedačky se hodí takřka do jakéhokoliv interiéru, s umístěním neobyčejných sedaček musíme postupovat obezřetněji. To však hodnotu netradičních sedaček nesnižuje. Na rozdíl od těch klasických – černých, šedých, jednobarevných a v klasických tvarech – dokážou místnost svým provedením oživit a vdechnout jí příjemnou trošku individualismu.

Netradiční barvy jsou vyzývavé a líbivé

Chcete pookřát pokaždé, když vejdete do obýváku, dětského pokoje či do pracovny? Potom určitě vsaďte na méně tradiční barevné provedení sedací soupravy – správně vybraný kousek nábytku ozvláštní místnost a vám dodá pocit pohodlí a útulnosti.

V této kategorii jsou populární kombinace dvou kontrastních barev, které rozhodně nenudí. Může jít například o kombinaci bílé a černé, šedé nebo tmavě či světle hnědé. Celou sedačku může ozvláštnit třeba jen jeden kontrastní pruh nebo část opěrek (viz úvodní foto).
V současné nabídce také excelují sedačky o dvou barvách v příjemně nevypočitatelných liniích – jedna barva se mění v druhou tak, jak byste to nečekali, nikoli podle přímých tvarů či konců polštářů. 
Hnědobéžová sedačka s oblými tvary do tvaru LHnědobéžová sedačka s oblými tvary do tvaru L
Na druhou stranu i pravidelné a docela jasné barevné proměny jsou oblíbené. Díky nim si často někteří lidé troufají na bílou sedačku, i když jen zčásti. Skvělým řešením je totiž světlá spodní část sedačky včetně opěrek a tmavší vrchní, sedací část s polštáři. 
Sedačka se světlejší spodní a tmavší horní částí s barevnou linií do tvaru USedačka se světlejší spodní a tmavší horní částí s barevnou linií do tvaru U
A co byste řekli na dokonale bílou sedačku, která skrývá prakticky tmavé překvapení uvnitř? Sedačky, které působí na první pohled jednolitě, občas po rozložení poskytnou tmavší díly ideální třeba pro případ, že na ní s vámi bude nocovat váš pes nebo na ni posadíte dítko se zmrzlinou.
Bílá sedačka s tmavým dílem po rozloženíBílá sedačka s tmavým dílem po rozložení

Pro fajnšmekry, kteří se nespokojí jen tak s něčím

Z jedné barvy, případně z kombinace tmavé a světlé barvy, doplněné o neobvyklý tvar opěrek nebo samotného hlavního dílu už vznikají opravdu mistrovské kousky. V této kategorii vynikají především oblé linie opěrek a také jejich vykrojení – jestli na vás jen máloco působí netradičně, vsaďte se, že vykrojení uvnitř opěrky vás dostane. 
Hnědá sedačka s netradičním tvarem a barevným provedenímHnědá sedačka s netradičním tvarem a barevným provedením 
Zdá se, že v modernějším pojetí sedacích souprav na nějaký čas strohým, ostrým a rovným liniím odzvonilo. Co je oblé, to je příjemnější. Místnost s těmito tvary je zkrátka útulnější.

Poznámka autora článku: V současné nabídce sedacích souprav se setkáváme se třemi tvarovými typy: s klasickou rovnou sedačkou, se sedačkou do tvaru písmene L a do tvaru písmene U. Tyto typy souprav mohou být originálně zpracované. Pořiďte si netradiční sedací soupravu u Nakup-nabytek.cz.

11.05.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444