Okna s vylepšenou tepelnou i zvukovou izolací

Dnes se stále častěji obrací pozornost na technologie, které přinášejí energetickou úspornost. Umožňují totiž docílit tepelný komfort bez nutnosti dodatečného vytápění. Při výběru energoúsporných oken je třeba přihlížet nejen na parametry okenního profilu, ale i skla. Právě sklo zabírá největší část okna, proto je mimořádně důležité, aby mělo příslušné izolační vlastnosti.

Více světla a menší výdaje

Příkladem nadčasového řešení je bezpochyby inovativní izolační trojsklo 4 Xglass. To se vyznačuje dokonalým součinitelem prostupu tepla Ug = 0,5 W/m²K, jakož i výrazně vylepšenou zvukovou izolací. Sklo je odpovědí na rostoucí zájem zákazníků o energoúsporné produkty. Díky využití skleněných tabulí s nejmodernějšími nízkoemisními povlaky dochází ke snížení tepelných ztrát. Vysoká hodnota koeficientu propustnosti sluneční energie pro změnu umožňuje získávání tepla na ohřívání interiéru. Dokonalá hodnota koeficientu propustnosti světla Lt se zase postará o to, že domácnost bude prosvětlená. Díky tomu si můžete trochu déle vychutnávat přirozené světlo bez potřeby využití umělého osvětlení.

Proč uvažovat o energeticky úsporných oknech?

V každé topné sezóně máme díky úsporným oknům možnost ušetřit značnou částku korun. Sklo tvoří největší část okna, takže je velmi důležité, aby mělo odpovídající izolační vlastnosti. „Ve výrobním procesu společnosti OKNOPLAST kontrolujeme množství plynu v meziskelních prostorech izolačních skel. Díky tomu izolační sklo značky OKNOPLAST ani po letech nemění své užitné vlastnosti. To vše díky moderní výrobní lince izolačních skel," vysvětluje Michal Piekarský, technolog izolačních skel ve společnosti OKNOPLAST.

Ještě lepší zvuková izolace

Lepší akustické izolace je dosaženo různorodostí tlouštěk skleněných tabulí, ze kterých se izolační sklo skládá. Dvě tabule jsou tlusté 3 mm a jedna dosahuje tloušťky 4 mm. „Jako příklad může posloužit okno se standardním izolačním sklem, které má koeficient Rw na úrovni 33 dB. Při využití nového zasklení s Ug = 0,5 W/m²K, které navrhl OKNOPLAST, roste koeficient zvukové izolace okna na 36 dB. Jak si představit rozdíl 3 dB? Kdybychom v jedné místnosti poslouchali hudbu ze dvou reproduktorů se stejnou hlasitostí a náhle bychom jeden vypnuli, tak tento rozpoznatelný zvukový rozdíl je právě na úrovni 3 dB!” dodal Michal Piekarský.

V čem jsou okna jiná?

Nejnovější nabídka společnosti OKNOPLAST se výrazně odlišuje od konkurence. Model Winergetic Premium se vyznačuje elegantním tvarem profilu zaobleným na vnější straně. Celek doplňují autorské, precizně zpracované doplňky k oknům ze série dESIGN+, jako např. ergonomické kliky, jejichž rukojeť je prodloužena o 20 % ve srovnání s tradičními, což značně usnadňuje otevírání a zavírání okna. Autorské okna Winergetic Premium od OKNOPLAST mají nyní ještě lepší standardní vybavení. V nabídce je najdete s inovativním izolačním trojsklem, které zákazníkovi přináší až 4 hlavní výhody:

  • lepší tepelnou izolaci, 
  • vylepšenou zvukovou izolaci, 
  • zvýšenou propustnost světla, 
  • a také rozšířené možnosti konstruování velkých zasklení.
 
 
04.05.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444